Första Citadis T7-spårvagnen presenterad för STIF

Foto: Alstom

Den 12 januari 2013 visade Alstom Transport upp den första av de 19 Citadis-spårvagnarna beställda för linje T7. Närvarande vid ceremonin var Jean-Paul Huchon, ordförande i STIF, som är det organ som ansvarar för kollektivtrafiken i Parisregionen. Jean-Paul Huchon är också ordförande i Ile-de-France regionala myndighet.

Deltog gjorde också Ségolène Royal, ordförande för Poitou-Charentes regionala myndighet och Jérôme Wallut, vd för Alstom Transport Frankrike. Detta tågset är det första av 70 som beställdes i januari 2011 för linjerna T7 och T8.

STIF ska finansiera denna investering via ett leasingavtal. T7 linjen är 11,2 km lång och kommer att betjäna 18 stationer mellan Villejuif och Athis-Mons från slutet av 2013.

Var och en av Citadis-tågen är 32 meter långa, 2,40 meter breda och har plats för över 200 passagerare - vilket motsvarar mer än tre bussar. Tågen är utformade för att erbjuda optimal konfort ombord. Citadis har golv i plattformshöjd, luftkonditionering, ett video-övervakningssystem och ett system för att räkna antalet passagerare. Vagnarna  är utrustade med informationssystem har bredare säten och mer lättillgängliga dörröppningsknappar, viket är bara några av de förbättringar som syftar till att underlätta resandet för personer med rörelsehinder.