Nya elektrifierade Paisley Canal-linjen öppnad

Skottland Transports vd David Simpson i mitten i sällskap av ScotRails vd Steve Montgomery till vänster och transportminister Ke

Den helt elektrifierade rutten på Paisley Canal-linjen är nu igång efter att Network Rail och ScotRail slutfört ett projekt till en kostnad av 12 miljoner pund, på tid och inom budgetram, för uppgradering linjen.

Det prisbelönta projektet, som påbörjades i augusti, har genomförts på bara fyra månader och kostat mindre än hälften av de 28 miljoner pund som uppgraderingen ursprungligen förväntades kosta.

Elektrifieringen av linjen är det första stora projektet som har genomförts inom ramen för en ny allians mellan Network Rail och ScotRail, vars båda organisationer har arbetat tätt tillsammans för att identifiera tids- och kostnadsbesparingar för projektet.

Passagerarna kommer nu att kunna dra nytta av en mer bekväm och pålitlig tågtrafik med en ökning av antalet sittplatser. De elektriska tåg som trafikerar linjen kommer också att vara tystare och mer miljövänliga och kommer att trafikeras med de nyaste tågen i ScotRails flotta, de luftkonditionerade klass 380s-vagnarna.