Renfe och ADIF skriver samarbetsavtal med JR-West

Photo: Tranvia

Renfe och ADIF har tecknat avtal med West Japan Railway Company, JR-West, om att samarbeta och utbyta kunskaper om den tekniska utvecklingen, om underhåll och järnvägshantering. Det rapporterar Europa Press. De tre företagen kommer att arbeta tillsammans för att utveckla lösningar för att förbättra säkerheten, resandekomforten samt teknisk utbildning av sin personal.

De spanska offentliga järnvägsföretagen hoppas att avtalet kommer att stärka deras förbindelser med en av de viktigaste aktörerna i Japan och "skapa värde för den spanska järnvägsindustrin".

Den treåriga avtalet, som kan förlängas, är en del av ADIF strategi att öka samarbetet med offentliga och privata enheter i järnvägsrelaterade forsknings-, utvecklings- och innovationsverksamheter. JR-West är en del av Japan Railways Group, JR Group, och det företag som driver Japans järnvägar. Operatören driver 5 012 kilometer järnvägslinjer, varav 644 är höghastighetslinjer, som trafikeras av 500 konventionella och 270 höghastighetståg varje dag.