General Electric levererar nya lok till Chile

GE Transport säkrar första lokala uppdraget i Chile. Företaget planerar att öka sitt engagemang på den sydamerikanska marknaden. Foto: GETransportation

Chilenska Antofagasta Railway (FCAB) har undertecknat ett kontrakt med General Electric Transportation om leverans av fem C23EMP-diesel-elektriska lokomotiv med leverans senast under 2019. Avtalet är det första mellan dessa två parter och det innehåller en mängd service och har formen av ett garantiavtal.

Loken har specialdesignats för FCAB för att användas för lätta axelbelastningsoperationer. De är utrustade med GE FDL-motorer med 12- cylindrar för att kunna sättas in i snabbare trafik. Loken använder GE: s elektroniska bränsleinsprutningssystem för att förbättra bränsleeffektiviteten.

Mätinstrumentmätaren C23EMPs kommer att användas inom gruvindustrin som representerar cirka 50 procent av Chiles exporthandel. Loken kommer att monteras ihop på GE Transports anläggning i Contagem, Brasilien.

GE Transportation meddelar att digital försäljning av dessa lokomotiv i Sydamerika har ökat med 40 procent de senaste tre åren, däribland en rad strategiska projekt i Brasilien, Chile, Colombia, Uruguay, Argentina och Bolivia.

- Förvärvet av dessa fem nya GE-lokomotiv tillsammans med andra helt nya rullande materiel kommer att utlösa en stegvis minskning av utsläpp av växthusgaser, förbättring av säkerhetsfunktionerna för vår personal och förbättra tågens produktivitet, säger FCAB: s generaldirektör Mauricio Ortiz.

Källa: International Railway Journal