Northrails Smartron-flotta utvidgas med ytterligare tre lok

Siemens Smartron har utrustats med ett stort antal energibesparande komponenter. Förutom ett intelligent förarassistanssystem och Eco-Mode har Smartron fått ett förbättrat system för energiåtervinning genom en elektrodynamisk broms. Foto: Siemens

Northrail GmbH, leasingsbolag och kapitalförvaltare för järnvägsfordon inom Hamburgs Paribus Group, har beställt ytterligare tre Smartron-lok av Siemens på uppdrag av sin investerare RIVE Private Investment.

Smartron-flottan som hanteras av Northrail växer därmed till totalt 14 lok. De nybeställda loken kommer att vara tillgängliga för Northrails kunder att hyra från och med december 2020.

- Vi är imponerade av prestandan hos våra Smartron-lok eftersom våra kunder är det. Många av våra kunder använder den nuvarande pandemi-situationen för att modernisera sina fordonsparker och därmed spara kostnader samtidigt. Det prisvärda Siemens Smartron är en perfekt matchning för moderniseringsprojekt, förklarar Dr. Volker Simmering, chefspartner för Northrail GmbH när han tar upp lokets fördelar.

De tre nya eldrivna Smartron- loken är en del av ett ramköpsavtal för upp till 25 Smartron-lok. Tillsammans med den nuvarande beställningen har totalt 14 fordon nu begärts. De 11 elektriska Smartron-loken som redan används för inrikes godstransporter har hyrestider på upp till fem år. Som en del av Paribus-gruppen ansvarar Northrail för lokomotivens kapitalförvaltning. Underhållstjänsterna tillhandahålls via Railcover-servicekonceptet från Siemens Mobility GmbH.