Centerpartiet satsar 208 miljoner på kollektivtrafiken

Foto: Centerpartiet

Region Skåne presenterar ett omfattande kollektivtrafikpaket

Centerpartiet i Region Skåne har presenterat ett omfattande kollektivtrafikpaket i samband med att partiet släppte kollektivtrafikrapporten ”Full fart framåt”. Satsningarna omfattar 208 miljoner kronor extra till skånsk kollektivtrafik fördelat på åren 2019-2022.

– Vi gör det för skåningarna. Mer kollektivtrafik behövs, både på landsbygd och i stad, på dag som på kväll och helger. Detta är en energikick som kan föra kollektivtrafiken framåt under nästa mandatperiod, konstaterar Birte Sandberg (C), gruppledare Region Skåne och regionfullmäktigekandidat.

Paket omfattar stora satsningar på både pendlarna och fritidsresenärerna, på dag och på kvälls- och helgtrafik. En satsning handlar om en generell resandeökningssatsning på 50 miljoner för att öka trafiken så fler väljer buss och tåg.

– Det är fantastiskt att kunna satsa detta på skåningarna. Mer kollektivtrafik innebär att fler resenärer får större frihet samtidigt som vi satsar på ett grönare Skåne där fler åker kollektivt, säger Charlotte Bossen (C), regionfullmäktigekandidat.

Centerpartiet har under mandatperioden som varit drivit på hårt för att landsbygdstrafiken ska få ökade resurser. I detta paket föreslår Centerpartiet 48 miljoner extra i en direkt landsbygdstrafiksatsning under nästa mandatperiod.