Ny vd på Arlanda Express

Foto: Hurtigruten

Magnus Zetterberg tillträder

Magnus Zetterberg blir ny vd för A-Train, bolaget som driver Arlanda Express. Han kommer att efterträda Per Thorstenson i slutet av året, när Per går i pension. Magnus är för närvarande vd för kryssningsföretaget Hurtigruten och har tidigare haft en framgångsrik karriär på Scandinavian Airlines.

Simon Geere, ordförande för A-Train, kommenterar nyheten:

”Jag är entusiastisk över att Magnus blir en del av A-Train. Magnus har exceptionella ledarskapsmeriter och en imponerande bakgrund inom försäljning och marknadsföring, e-handel och distribution inom reseindustrin. Tillsammans med Magnus som en del av teamet står vi inför en spännande period i vår utveckling som ett progressivt och innovativt företag. På styrelsens vägnar vill jag uppriktigt tacka Per för hans enastående bidrag till A-Train genom åren och vi önskar honom väl i hans framtida pensionering.”

Magnus Zetterberg kommenterar:

”Arlanda Express har etablerats som ett av världens mest framgångsrika tågbolag som förbinder en huvudstad och en flygplats. Företaget har tilldelats många betydelsefulla priser, både i Sverige och internationellt, för exemplarisk service, punktlighet och engagemang för jämställdhet och mångfald. Jag ser fram emot att bygga vidare på denna framgång.”

Efter att Magnus har tillträtt som vd kommer Per Thorstenson att fortsatt agera rådgivare för bolaget.