Fler betalar Västtrafikbiljetten digitalt

Västtrafik erbjuder biljetter digitalt via mobilappen Västtrafik To Go. Foto: Thomas Harrysson

Allt fler av Västtrafiks kunder köper sin biljett i mobiltelefonen. Under förra året köptes biljetter för nästan 550 miljoner kronor via appen Västtrafik To Go. Idag köps var tredje resa i appen.

Smarta telefoner är en viktig del av människors vardag. Det märker Västtrafik som erbjuder biljetter digitalt via appen Västtrafik To Go sedan våren 2016. Under förra året sålde Västtrafik biljetter i Västtrafik To Go för 549 miljoner kronor och var tredje resa köps numer via appen.

— Intresset för att köpa biljett i Västtrafik To Go har överträffat våra förväntningar. Det är många kunder som uppskattar den och tycker det förenklar vardagen. Kunden kan köpa biljett när och var som helst. Lite som att ha en egen Västtrafikbutik i fickan, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Sedan lanseringen i april 2016 har Västtrafik To Go laddats ner en miljon gånger. Nu säljs mer än en miljon biljetter i månaden via appen. 
Tillväxten är fortsatt stark och målet för 2018 är att sälja för en miljard kronor. Om tre år tror Västtrafik att tre av fyra kunder köper sin biljett i appen.

2017 lanserades en rad nyheter i Västtrafik To Go. Bland annat möjligheten att låna ut sin periodbiljett till vänner och familj. En annan populär nyhet är att betala sin biljett med swish.
Det infördes också återbäring för den som reser ofta, men inte så ofta att periodbiljett lönar sig. Den som gör fyra resor inom loppet av sju dagar får tillbaka 20 procent av kostnaden, pengar som sätts in i kassan i appen och kan användas till nya resor.
— I år kommer vi att fortsätta utveckla nya tjänster i Västtrafik To Go utifrån kundernas behov och önskemål. Vi kommer bland annat titta på hur vi kan göra informationen i appen mer personlig baserat på behov och hur man reser, säger Lars Backström. 
Vid sidan av digitala satsningar kommer Västtrafikkortet att finnas kvar.