Green Cargos vd prisad av European CEO

Jan Kilström har sedan 2013 varit VD för Green Cargo. Foto: Green Cargo

Green Cargos vd Jan Kilström har blivit utnämnd utnämnd till ”Bästa VD i branschen för hållbar logistik" av tidskriften European CEO. Det meddelar Green Cargo i ett pressmeddelande.

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I bolagets nätverk trafikeras 270 platser i Sverige och Norge och med partners når Green Cargo hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten och koncernen har 2 000 anställda och en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2016).

Jan Kilström har sedan 2013 varit VD för Green Cargo. Bolaget har förbättrat sitt finansiella resultat och vänt ett antal års förluster till en förbättring av rörelseresultatet till 375 MSEK (37,5 MEUR) under en fyraårsperiod. För Green Cargo är Hållbarhet ett viktigt begrepp som omfattar en helhetssyn på ansvarsfullt företagande. 

”Green Cargo är ensamma om att erbjuda rikstäckande godstransporter märkta med Bra Miljöval. Naturskyddsföreningens Bra Miljöval – godstransporter, är den enda oberoende miljömärkningen av transporter. Det är därför den miljömärkning som ställer tuffast krav och har högst trovärdighet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.