MTR Express växer snabbt i Skövde

MTR Express i höstskrud. Foto: MTR Express

Har ökat med 70 procent första halvåret

MTR Express växer snabbt och antalet resor till och från Skövde har ökat med 70 procent första halvåret i år jämfört med samma period 2016. Nästa år kommer MTR Express att öka antalet stopp i Skövde till upp till 103 i veckan.

– Skövde är en mycket viktig marknad för oss och vi är väldigt glada att allt fler boende och företagare i staden väljer MTR Express för sina resor till Stockholm och Göteborg, säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express.

Sedan mars 2015 kör MTR Express snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm med 96 stopp i veckan i Skövde. Under 2017 har antalet resande till och från Skövde ökat snabbt med 70 procent första halvåret jämfört med samma period 2016. Från den 10 december 2017 kommer MTR Express att öka antalet stopp i Skövde ytterligare, från dagens 96 i veckan till 103, och hoppas på fortsatt tillväxt.

En bidragande orsak till den starka tillväxten är avtalet som MTR Express slöt med Försvarets Materielverk (FMV) och 13 anslutna myndigheter (däribland Försvarsmakten) i maj i år. Trots att det bara har gått fyra månader sen dess är FMV redan en av de avtalskunder som rest mest med MTR Express under 2017.

– Avtalet med Försvarsmakten har gett oss en rejäl skjuts i antalet Skövderesenärer och vi ser fram emot att knyta fler lokala kontakter genom vårt medlemskap i Näringslivsforum Skövde. Vi hoppas också att de ökade antal stoppen i Skövde under 2018 kommer att bidra till att göra MTR Express till ett ännu mer attraktivt alternativ framöver, säger Peder Osterkamp.