Stadig tillväxt för MTR under första halvårsperioden

MTR Hong Kong. Foto: MTR Corporation.

När MTR Corporation presenterar första halvårsresultatet 2017, där MTR Nordic ingår som helägt dotterbolag, kan man konstatera att bolaget haft en intäktsökning på 40,8 procent och ett ökat resultat efter skatt med 15,3 procent.

– MTR Corporations starka resultat ger oss stabilitet för att fortsätta vår expansion. Vi har för avsikt att delta i kommande trafikupphandlingar och att utveckla vår verksamhet i MTR Express i Norden. Samtidigt tittar vi på möjligheter för stationsnära fastighetsutveckling som vi har lång erfarenhet av från Hong Kong, säger Peter Viinapuu, VD MTR Nordic.

För MTRs verksamhet i Sverige lyfter redovisningen fram den rekordhöga punktligheten i tunnelbanan på 97,7 procent och att MTR Express i en rankning av Svenskt Kvalitetsindex under våren blev utnämnd till Sveriges bästa tågbolag. 

I augusti tar man tillsammans med FirstGroup över ansvaret som operatör för South Western franchise som trafikerar tågnätet från London och ut till Englands sydvästra delar. Sedan tidigare är bolaget redan operatör för Crossrail, som 2018 byter namn till Elizabeth Line, och som sammanbinder delar av tågnätet i och kring London. Utvecklingsprojekt pågår även i Hong Kong; Peking, Shenzhen och Hangzhou i fastlands-Kina; samt i Sydney och Melbourne i Australien.