Alstom öppnade underhållsdepå i Kazakstan

På depån kommer även Alstoms godslokomotiv Prima KZ8A, som tjänstgör längs järnvägsförbindelsen Silk Road mellan Europa och Asien, att servas. Foto: Alstom

Alstom invigde nyligen en underhållsdepå i Kazakstans huvudstad Astana. Vid depån genomförs förbättrande och förebyggande underhåll och översyn av lok av modell Prima KZ8A, som används i godstrafik och service för lokomotiv av typ KZ4AT, som drar persontåg.

Kontraktet, som gäller 25 år, undertecknades nyligen med kazakstanska nationella järnvägsbolaget KTZ.

Anläggningen, som är på 2 660 kvadratmeter, innehåller en reparations- och testhall, reservdelsaffärer och kontorsutrymme. Den kommer att innehålla produkter som tillverkas av Alstom, däribland delsystem, inklusive strömavtagare, transformatorer och bromssystem från andra leverantörer. Antalet personal på platsen förväntas öka från 18 till 30 i slutet av 2020.

- Lanseringen av Alstoms första reparationscenter i Kazakstan är en mycket viktig milstolpe för företaget, säger CIS:s VD, Bernese Peille.

Enligt honom är anläggningen det enda reparationscentret för moderna drag- och bromssystem i Centralasien. Depån kommer att bidra till att stärka Alstoms närvaro på längre sikt genom att utveckla lokala kompetenser och öppna möjligheter för export till grannländerna.

- Genom användningen av ny teknik och utveckling av lokal kompetens kan vi lyfta Kazakstans industriella bas till en ny nivå och öppna hoppingivande utsikter för landet som en viktig knutpunkt för järnvägsförbindelsen ”Silk Road”, som förenar Europa, Mellanöstern och Ryssland med Asien, konstaterade Bernese Peille.

Källa: Alstom