Eurostar donerade äldre höghastighetståg till teknologistudenter

Alstoms originalmodell e300/Class 373 - eller Trans-Manche Super Train på Londons Pancrasstation. Foto: Alstom

Storbritanniens första höghastighetståg, som Alstom byggde för Eurostar, var den klassiska originalmodellen e300/Class 373 - eller Trans-Manche Super Train (TMST), som har transporterat över 160 miljoner passagerare mellan Storbritannien och europeiska fastlandet.

Efter Eurostars beslut att "pensionera" några av dessa hårdvarutåg, kommer två av dem att doneras till järnvägstekniska lärosäten National College for High Speed ​​Rail i Doncaster och Birmingham. Båda tågen är helt renoverade av Alstom.

Tåget kändes omedelbart igen genom dess karakteristiska nos och svans, när ekipaget susade mellan Paris, Bryssel och London.

National College for High Speed ​​Rail har två lärosäten i Doncaster och Birmingham, där ungdomar ges specialutbildning, färdigheter och där de kan uppnå kvalifikationer som krävs för att kunna bygga HS2 och utveckla andra framtida järnvägsprojekt.

Donationen, som snart överlämnas till studenterna på högskolan, kommer att spela en avgörande roll i utvecklingen av brittiska höghastighetssträckan HS2. Därmed får de möjlighet att studera och fördjupa sig modern höghastighetsteknologi.