Alstom levererar det 200:de Coradia Polyvalent-tåget

Foto: Alstom

Det 200:de tåget kommer att levereras den 10 juni

Philippe Richert, president för Grand Est-regionen och Mathias Emmerich, vice verkställande direktör för SNCF Mobilités och Jean-Baptiste Eyméoud, vd för Alstom i Frankrike, firade leveransen av det 200:de Coradia Polyvalent-tåget tillverkat för Regiolis. Det 200:e tåget kommer att levereras den 10 juni och är en av de 34 tåg som beställts av Grand Est-regionen hittills.

Efter tre års drift har den totala flotta Coradia Polyvalent-tåg som hittills levererats färdats mer än 27 miljoner kilometer med en tillförlitlighet som överstiger de mål som definieras med SNCF.  Sedan 2009 har Grand Est-regionen beställt 34 Regiolis-tåg på över 300 miljoner euro, 24 förortståg och 10 regionala tåg. Den 1 januari 2018 kommer denna flotta att utökas med 19 tåg av samma typ, kallad Coradia Liner. Grand Est-regionen kommer således att ha den största flottan i alla nya regioner.

– Vi är mycket glada att fira idag, tillsammans med SNCF och Alstom, tillverkningen av det 200:e Regiolis-tåget som ska levereras. Utvecklingen av regionen kräver medborgarnas rörlighet, varför vi är engagerade i att utveckla detta multimodala nätverk. Vårt samarbete med Alstom och SNCF, särskilt i samband med en studie av energieffektiva tåg, kommer också att göra det möjligt för oss att vara ännu mer respektfulla för miljön, vilket är viktigt för oss, säger Philippe Richert, president för Grand Est-regionen, och tidigare minister.