Första spadtaget för Roslagbanans nya depå i Vallentuna

Visionsvy över Roslagsbanans nya depå i Molnby, Vallentuna. Bild: SLL

Nu har det officiella första spadtaget tagits för byggandet av en ny depå för Roslagsbanans nya fordon. Depåområdet ligger i Molnby i Vallentuna kommun och anläggningen ska användas för drift, underhåll och uppställning av de 22 stycken nya 60 meter långa fordon som i framtiden ska trafikera Roslagsbanan. Det framgår av ett pressmeddelande från Stockholms läns landsting, SLL.

Depån är en förutsättning för att klara en framtida kapacitetsökning, något som är välbehövligt eftersom antalet resenärer ökar år efter år. Vid senaste mätningen hade Roslagsbanan cirka 50 000 påstigande per dygn. Depån kommer bl.a. att innehålla: ­ En uppställningshall på 8 000 kvadratmeter, en verkstadshall på 4 000 kvadratmeter samt en kontorsbyggnad . Anläggningen beräknas vara färdigbyggd 2019 och 2020

På plats vid spadtagsceremonin fanns Kristoffer Tamsons, trafiklandstingsråd i Stockholms läns Landsting, Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna och Ragna Forslund, som representerade Trafikförvaltningen/SL.
Källa: SLL