MTR är topp tre bland privata arbetsgivare i Stockholm

MTR är tredje största privata arbetsgivare i Stockholm. Foto: Fredrik Hjerling

I en jämförelse av den senaste statistik som finns över antalet anställda i privata bolag i Stockholms kommun ger MTRs totalt 4 500 anställda en tredjeplats efter Ericsson AB med över 10 000 anställda och Södersjukhuset AB med deras dryga 5 600. Medarbetarna är spridda över fem verksamhetsområden.

‒ Vi är stolta över att bidra till ett hållbart Stockholm genom att vara en stabil arbetsgivare för många. Precis som vår verksamhet är avgörande för att stockholmarna ska få ihop sin vardag med resor till arbete och på sin fritid, är vi en viktig del av våra anställdas liv, säger Peter Viinapuu, VD MTR Nordic.

MTR har som koncern idag ca 4500 anställda. Sedan 2016 är bolaget uppdelat i de fem verksamhetsområdena MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech.

‒ Vår storlek ger oss ett stort ansvar för att bidra till en stark och positiv utveckling i Stockholm. Vi är stolta över att personer födda i långt över 90 länder har valt att arbeta hos oss. Vi räknar med att fortsätta växa och vill vara förstahandsvalet för alla som vill jobba inom service och teknik, säger Peter Viinapuu.

Sedan november 2009 driver MTR tunnelbanan i Stockholm och från december 2016 även pendeltågen. 2015 startade MTR Express som driver snabbspårtrafik med 100 avgångar i veckan mellan Stockholm och Göteborg. Bolaget MTR Tech sköter allt underhåll för tunnelbanans tåg.

Nyligen beviljades även MTR tillstånd att starta en yrkeshögskoleutbildning för att utbilda 60 nya lokförare i Stockholm under 2017-2018. Den 7 augusti startar den första kursomgången.