Optimistisk ton från Railcares vd

Railcares innovation Ballast Feeder under produktion. Konceptet med Railvac och Ballast Feeder är ett industrikoncept för att byta ballast i spår och växlar. Konceptet kommer att visas upp på Network Rails järnvägsmässa i Long Marston i juni, för att sedan gå ut på entreprenader i Storbritannien. Foto: Railcare

”En bra start på året och ett stabilt första kvartal i både volym och resultat. Vi har en stabil orderstock och nu går vi in i sommarens och höstens underhållsarbeten på järnvägen. Jag kan konstatera att vi på entreprenad och transport i Sverige går som planerat” Det säger Daniel Öholm, VD, Railcare, i ett pressmeddelande, där han kommenterar delårsrapporten från företaget.

Daniel Öholm utvecklar vidare:
- Vi har haft en bra start för årets verksamhet. Den här årstiden jobbar vi väldigt mycket med sälj och marknad för att belägga de maskiner som inte ligger i långa kontrakt, samtidigt som vi utvecklar nya innovationer och arbetar med listbytet.

- Tack vare 23 kvartal i rad med svarta siffror och att vi varit rädda om pengarna så har vi nu en för Railcare historiskt stark kassa. Det bådar gott inför det framtida företagsbyggandet, där vi också har en stabil orderstock som grund och en marknad som kommer satsa mycket på järnvägen under många år framöver, fortsätter Daniel Öholm.