Han är MTR:s nya röst i samhällsdebatten  

Claes Nyberg, tf pressansvarig MTR Nordic. Foto: MTR Nordic

MTR Nordic har rekryterat Claes Nyberg som tf pressansvarig till sin kommunikationsavdelning. ”Jag ser fram emot att kunna bidra med mina erfarenheter för att stärka MTR:s röst i samhällsdebatten” säger nytillträdde Claes.

Claes Nyberg kommer närmast från egen konsultverksamhet och har bakgrund som presschef på Lärarförbundet, VD för friskolornas riksförbund, kommunikationsrådgivare vid JMW kommunikation, samt från Arlanda Express.
‒ MTR har intresserat mig under en längre tid och är inne i ett expansivt skede. Deras arbete med viktiga samhällsfunktioner som tunnelbana och pendeltåg i Stockholm, och med MTR Express som går mellan Sveriges två största städer, ger dem en unik möjlighet att bidra till utvecklingen av branschen. Jag ser fram emot att kunna bidra med mina erfarenheter för att stärka MTR:s röst i samhällsdebatten, säger Claes Nyberg.

‒ MTR har långsiktiga ambitioner i Sverige och Norden och vi vill mer än att transportera människor mellan A och B. Vi vill ta en aktiv roll i samhälls-utvecklingen genom att länka samman och utveckla hållbara städer och regioner. För att sprida våra tankar och idéer behövs starka kommunikationsresurser. Claes har en gedigen bakgrund i press- och mediefrågor i centrala samhällsfrågor och vi är övertygade om att han kan bidra mycket i arbetet, säger Åsa Elm, kommunikationschef MTR Nordic.