Västtrafik utökar To Go-tjänsten

Foto: Västtrafik

Nu kan resenärer som har en periodbiljett i Västtrafik To Go låna ut den till familj och vänner. ”En efterlängtad nyhet för många som redan idag reser med sin periodbiljett i appen” meddelar kollektivtrafikoperatören i ett pressutskick.

Västtrafik To Go lanserades våren 2016. Redan använder över en halv miljon av Västtrafiks kunder appen. I samband med den senaste uppdateringen lanserar Västtrafik nu möjligheten att låna ut sin periodbiljett.

– Det här är en funktion som många av våra kunder efterfrågat och nu blir det enkelt att dela sitt periodkort med familj och vänner även med Västtrafik To Go. Vi kommer att fortsätta utveckla nya tjänster i appen tillsammans med våra kunder och fler nyheter är på gång, säger Lars Backström, vd Västtrafik. 

När periodbiljetten lånas ut skickas ett sms med en länk till den som ska låna den. Mottagaren måste ha Västtrafik To Go installerad och när biljetten är mottagen och godkänd går det att åka fram till kl 04.00 på morgonen. Därefter skickas periodbiljetten automatiskt tillbaka till innehavaren. Periodbiljetter kan lånas ut obegränsat antal gånger men till max fem olika mottagare. Möjligheten att låna ut sin periodbiljett med appen är ett test och kommer att utvärderas innan ett beslut om att införa funktionen permanent fattas.

I maj kommer priset för de digitala enkelbiljetterna att sänkas, samtidigt införs en återbäring i Västtrafik To Go vid köp av fyra biljetter eller fler under en sjudagarsperiod.