Boliden förlänger avtal med Green Cargo

Foto: Jonatan Rydberg

Boliden har valt att förlänga sitt avtal med Green Cargo. Det innebär att Aitikpendeln och Kopparpendeln kommer att fortsätta rulla i Green Cargos regi. Det framgår av ett pressmeddelande från Green Cargo.

– Boliden ser oss som en pålitlig partner och därför har de nu förlängt avtalet, säger Hans Olof Klaus, säljare på Green Cargo Stål och Kemi.
Avtalet som Boliden har förlängt omfattar två systemtåg, Aitikpendeln och Kopparpendeln. Aitikpendeln transporterar kopparkoncentrat från Aitikgruvan i Gällivare till Rönnskärsverken i Skelleftehamn. Den färdiga katodkopparn fraktas med Kopparpendeln från Rönnskär till Helsingborg där den skeppas ut till olika slutkunder.

Pendlarna går sju dagar i veckan hela året inklusive storhelger och vår kvalitet har varit hög med pålitlig och stabil trafik. Det ger stärkta relationer med kunden och förhoppningsvis också möjlighet att öka volymerna. Det finns mer volymer som kan gå med tåg, i första hand i Aitikpendeln.

- Vi är naturligtvis jätteglada att vi fått till en förlängning av avtalet med Boliden. För oss är det ett kvitto på att det vi gör är bra. En hög leveranssäkerhet och vår kvalitetsinriktade kundteam har lagt grunden för en nöjd kund, säger Hans Olof Klaus.
Källa: Green Cargo