Knorr-Bremse levererar bromssystem till indiska ellok

Indiskt ellok WAG 12 med Alstom/Siemens motor och i framtiden även Knorr- Bremses bromssystem. Foto: Alstom

Alstom tilldelade nyligen bromsproducenten Knorr- Bremse uppdraget att leverera ett stort antal kompletta bromssystem av typ 800 Prima för ellok av modell WAG12, som i sin tur kommer att transporteras till den indiska järnvägen mellan åren 2018 och 2028.

Alstom tilldelade nyligen bromsproducenten Knorr-Bremse uppdraget att leverera ett stort antal kompletta bromssystem av typ 800 Prima för ellok av modell WAG12, som i sin tur kommer att transporteras till den indiska järnvägen mellan åren 2018 och 2028.

Knorr-Bremse levererar fulländade bromsstyrenheter, luftbehandlingssystem och boggiutrustning. Dessa kommer att baseras på CCBII-IR - kontroller, som är en vidareutveckling av CCBII- system som enligt Knorr-Bremse installeras i de flesta nya lok som används i framtiden av indiska järnvägen.

För att möta den indiska regeringens senaste "Made in Indien"- slogan på ökad inhemsk produktion av lokomotiv, kommer bromssystemen tillverkas vid Knorr-Bremses fabrik i indiska Palwal.

- Vi är mycket stolta över att vara delaktiga i ett så viktigt projekt. Tack vare omplaceringen av vår anläggning till Indien för nästan tre år sedan, har vi nu en lokal närvaro i kundens närhet, sade Knorr – Bremses VD Klaus Deller.

Leveranserna till Alstoms lok förväntas löpa under 11 år med början från mitten av 2017. Knorr- Bremse kommer också att ansvara för service under minst 13 år när det gäller företagets bromssystem som har installerats på 250 lok.