Alstom levererar ytterligare 10 spårvagnar till Strasbourg

Dessa spårvagnar av typ Citadis blir de första i Frankrike som kommer att korsa ett annat lands gräns. .jpg

Alstom ska leverera ytterligare 10 spårvagnar av typ Citadis till Strasbourg. Spårvagnarna kommer också att köra längs en gränsöverskridande linje som förbinder centrum av Strasbourg med staden Kehl i Tyskland.

Alstom ska leverera ytterligare 10 spårvagnar av typ Citadis till Strasbourgs transportföretag CTS (Compagnie des Transports Strasbourgeois) till ett belopp av 28 miljoner euro.

Affären är en del av ett ramavtal som tecknades redan i november 2014. Den första bindande delen av avtalet omfattade leverans av 12 Citadis-spårvagnar, som beräknas uppta kommersiell drift i slutet av april 2017. 

Dessa spårvagnar är avsedda för förlängningen av linjerna A och D och kommer att betjäna av stadsdelen Illkirch- Graffenstadens centrum, som har genomgått en expansiv utveckling under de senaste åren. 

Spårvagnarna kommer också att köras längs en gränsöverskridande linje som förbinder centrum av Strasbourg med staden Kehl i Tyskland. Därmed blir dessa spårvagnar de första i Frankrike som kommer att korsa ett annat lands gräns. 

Det första testerna av de nya Citadis-spårvagnarnas underreden och spårteknik på den tyska delen av linje D inleddes den 3 januari 2017 med. Alstom är också ansvarig för uppbyggnad och installation av kontaktledningar för linjen D:s förlängning mot Kehl, samt utläggning av 300 meter av spår på bron över floden Rhein. 

Strasbourgs Citadisflotta kommer att vara de första franska spårvagnarna som har godkänts enligt tyska statliga BoStrab- regler som krävs för tillverkning och drift av spårvagnar i Tyskland. 

Dessa spårvagnar är 45 meter långa, med en kapacitet för 288 passagerare. De kommer att utrustas med LED-belysning och hela glasdörrar, vilket anses förbättra passagerarnas känsla av komfort och säkerhet.