Inställda tåg på Kinnekullebanan

Kinnekullebanan. Foto: Lidköpings kommun

På grund av att det planerade underhållet av Västtrafiks tåg fördröjts måste tågtrafiken på Kinnekullebanan reduceras. Det kommer innebära att vissa turer kommer att köras med ersättningstrafik fram till den 9 januari. Det skriver Västtrafik i ett pressmeddelande.

Anledningen till att det planerade underhållet fördröjts beror på att Västtrafik tidigare tvingades kontrollera alla sina dieseltåg. Detta gjordes som en säkerhetsåtgärd i samband med Krösatågens problem med dieselläckage på samma typ av tåg.

- Vi kommer att göra det vi kan för att påskynda det planerade underhållet som vi nu måste göra. Men tyvärr kommer det innebära att vi måste reducera tågtrafiken på sträckan under en period, vilket vi beklagar, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för Västtrafiks tågtrafik.

Västtrafik har tillsammans med operatören SJ Götalandståg tagit fram en tillfällig plan för tågtrafiken som gäller fram till den 9 januari, då tågen beräknas gå som vanligt igen. Västtrafik kommer att prioritera de avgångar som har stort resande, bland annat de dubbelkopplade tågavgångar som går till och från Göteborg på morgon och eftermiddag. Även vissa avgångar till Lidköping, då många skolelever reser kommer att prioriteras. Ersättningstrafik med buss eller taxi kommer att köras då tågen inte går.