Jernbanedirektoratet påbörjar sin verksamhet efter nyår

Jernbanedirektør Elisabeth Enger. Foto: Jernbaneverket
Jernbanedirektoratets grafiska profil. Bild: Uniform/Jernbaneverket

Den norska myndigheten ”Jernbanedirektoratet” som ska utveckla järnvägen som en del av det övergripande transportsystemet, påbörjar sin verksamhet den 1 januari 2017, med Elisabeth Enger som chef. Nyligen har direktoratet presenterat sin nya visuella identitet. Det skriver Jernbaneverket på sin webbsida.

 - Vi har haft en grundlig process och är mycket stolta över att presentera vår nya visuella identitet, säger Elisabeth Enger och fortsätter:- Vi har valt att lyfta fram ett bildspråk där vi kombinerar människor och infrastruktur som genom ett grafiskt element drar linjer och övergångar till ett enhetligt transportnät, säger Enger.

- Färgerna består huvudsakligen av svart, vitt och klarblått som hjälper direktoratet att visuellt skilja sig från andra aktörer i branschen. Totalt kommer detta att bidra till järnvägsdirektoratet får en tydlig profil som är lätt att känna igen, säger Elisabeth Enger.

Identiteten är utvecklad tillsammans med designbyrån Uniform och kommer att tillämpas när Jernbanedirektoratet officiellt påbörjar sin verksamhet den 1 januari 2017, skriver Jernbaneverket.