MTR prisades i Kista

Johan Söör, vd för MTR Express, tar emot logistikpriset på Kistamässan. Foto: Christer Wiik

Nyligen arrangerades branschmässan Logistics & Distribution 2016 på Kistamässan i nordvästra Stockholm. För andra året i rad arrangerade mässan tävlingen ”Årets Logistikinsats”. I år var det tågoperatören MTR som kammade hem priset.  

Det aktuella priset delas ut till ett företag som mässrådet anser har gjort något extraordinärt inom logistik, transport och/eller distribution under det gångna året.

Viktiga kriterier för att bli nominerad till priset är:* Digital innovation eller närvaro (och användarvänlighet på hemsida om produkt säljs därigenom)* Socialt ansvarstagande (Social coorporate responsibility)* Ett företag som gjort/åstadkommit något extraordinärt under det gångna året.

I år var det alltså MTR som tog emot priset med följande motivering: ”Ett företag inom transportbranschen med en webbplats som känns modern, nära kunden och håller en hög grad av användarvänlighet. Detta är även ett företag som har tagit ett helhetsgrepp inom social hållbarhet utöver det vanliga och företaget samarbetar bland annat med MyDreamNow, en organisation som arbetar för samverkan mellan arbetsliv och skola. Samarbetet innebär att frivilliga klasscoacher från olika företag inspirerar elever att se sina möjligheter och hitta vägar till framtida jobb. Utöver det samverkar företaget med samhället genom Human Bridge och samarbetar också med bland annat Blodcentralen och Pridefestivalen. Ett företag som verkligen gjort en extraordinär insats både för sina kunder och samhället samt är en riktig förebild inom transportbranschen”

Johan Söör, vd för MTR Express, fick ta emot priset och gav följande kommentar vid prisceremonin:   - Vi har satsat hårt på att skapa en modern och lättanvänd hemsida med fokus på service och biljettförsäljning och detta pris, kombinerat med vår höga kundnöjdhet, visar att vi landat rätt. MTR:s väl etablerade sociala hållbarhetsarbete är någonting vi är stolta över och det är en viktig del i vår ambition att utveckla både branschen och samhället.

Läs mer om Logistics & Distribution i Nr.5 av Nordisk Lager & Logistik