Kone levererar rulltrappor till Stockholms tunnelbana

Foto: Christer Wiik

Kone har tagit hem en större upphandling från Stockholms läns landsting. I och med detta så kommer Kone att leverera totalt 13 nya rulltrappor till sex olika tunnelbanestationer i Stockholm.

Kone var en av de leverantörer som deltog i den offentliga upphandlingen och mottog under sommaren tilldelningen på mer än hälften av de nya rulltrappor som ska installeras i Stockholms tunnelbanestationer. Det är vid tunnelbanestationerna Hötorget, Rådmansgatan, Odenplan, St Eriksplan, Farsta samt Hallonbergen som de äldre existerande rulltrapporna ska bytas ut och ersättas med Kones nya rulltrappor.

De nya rulltrapporna har enligt bolaget högre energieffektivitet, vilket betyder en mindre åtgång av energi och olja i driften. De nya rulltrapporna har också adderade säkerhets- och övervakningsfunktioner som ytterligare ska öka säkerheten. Dessutom finns ett fjärrstyrt realtidsprogram inbyggt vilket gör det möjligt att lösa eventuella tekniska problem omgående.

– Flera rulltrappor och hissar i Stockholms tunnelbana är redan installerade av oss och vi är så klart mycket stolta över att ha fått ansvar och förtroende för ytterligare arbete tillsammans med SL, säger Jaakko Kaivonen, vd på Kone Skandinavien.

Kone har sedan tidigare hand om service och underhåll av SL:s rulltrappor och hissar. Installationerna av de nya rulltrapporna kommer att påbörjas under våren 2017 och beräknas vara färdiga till våren 2018.