Östgötapolitiker drar en lans för Ostlänken

Göran Gunnarsson, regionråd för Centerpartiet i Region Östergötland. Foto: Region Östergötland

”Samhällsnyttorna med Ostlänken är många och det gäller att se till helheten” Det skriver Göran Gunnarsson, regionråd för Centerpartiet i Region Östergötland, i en debattartikel i Corren.se. Detta med anledning av att allt fler röster ifrågasätter projektet.

”Trafikverkets senaste rapport om beräknad kostnad för Ostlänken har fått både politiker och experter att ifrågasätta projektet. Man hävdar att det inte är samhällsekonomiskt lönsamt.” skriver Gunnarsson i sin debattartikel i Corren.

Men Gunnarsson lyfter fram flera argument för att hävda motsatsen, bland annat att Södra stambanan idag nyttjas till sin fulla kapacitet och behöver avlastas, att restiderna med Ostlänken till och från huvudstaden skulle minska rejält och att detta därmed skulle kunna öka pendlingsmöjligheterna i hela Östergötland.

”Ostlänken är en infrastruktursatsning som är lika betydelsefull för Östgötaregionen som Ölandsbron var för Kalmarregionen, Öresundsbron var för Öresundsregionen och förbifart Stockholm för Stockholmsregionen”, skriver Gunnarsson i sitt debattinlägg på Corren.se.