20-tal döda vid tågolycka i södra Italien

Karta över området där olyckan inträffade, Skärmdump från Google Maps

Omkring 20 personer har dödats och flera människor uppges vara skadade när två passagerartåg frontalkrockade på en enkelspårig raksträcka mellan semesterorterna Ruvo di Puglia och Corato, i södra Italien. Olyckan inträffade runt 11:30 på förmiddagen, enligt BBC News.

Just nu befinner sig flera ambulanser och räddningstjänst på platsen för att hjälpa skadade. Medan passagerar fortfarande uppges sitta fast i tågvraken står det ännu oklart om hur många som befann sig på tågen vid kollisionen.

Enligt AP är det än så länge oklart vad som orsakat tågkrocken, men kan bero på att ett av tågen ha väntat på grönt ljus vid stationen, innan det körde in på den enkelspåriga sträckan.

När olyckan skedde befann sig Italiens premiärminister i Milano och kommer omedelbart att återvända till Rom. Han har sagt i ett uttalande att tragedin ska utredas grundligt. 

– Det här är ett tillfälle för gråt, i vilket vi måste arbeta för att rädda offer och skadade. Vi kommer inte att sluta innan vi har en tydlig förklaring till vad som har hänt, säger han till AP.