Tågolyckan i Italien – Ytterligare sju personer döda

Flygbild över området där olyckan inträffade. Skärmdump från Youtube

 Tågolyckan som inträffade igår när två passagerartåg frontalkrockade vid lunchtid på sträckan Corato-Andria, Italien beskrivs som en ”massaker”. Lokala myndigheter har uppgett för Reuters att det rör sig om minst 27 personer som har omkommit, samt ett 20-tal allvarligt skadade. Totalt uppges omkring 50 människor vara skadade.

 

Enligt Sky har en av förarna omkommit.

 

Orsaken ännu oklar

Än så länge har ingen kunnat fastställa orsaken till kollisionen. Det Italienska tågbolag Ferrotramviaria SpA, som sköter trafiken på linjen, uppges förneka uppgifter om att arbeten pågick på den delen av linjen där olyckan inträffade, vilket är enkelspårig linje.

 

En av de teorier som florerar i olika nyhetsflöden är att någon av förarna varit distraherad av sin mobiltelefon.

 

Enligt BBC hade man innan olyckan påbörjat arbetet med att göra den aktuella linjen dubbelspårig.

 

– Tårar och sorg för offren och deras familjer, men också mycket ilska. Vi kräver klarhet i vad som hände i Puglia i morse, skriver premiärminister Matteo Renzi på Twitter.

 

 

Enligt uppgifter skulle ett av tågen ha väntat på grönt ljus vid stationen, innan det körde in på den enkelspåriga sträckan, skriver TT.

 

En lokal åklagare säger till BBC att den mänskliga faktorn är det som är mest troliga som har spelat in.

 

 Omfattningen av olyckan, samt att tre av tågvagnarna uppges vara totalförstörda, tyder på att åtminstone ett av tågen färdades i hög hastighet.