Green Cargo delade ut certifikat under miljöseminarium

Foto: Green Cargo

Nyligen hölls det årliga seminariet ”Hållbar logistik” i Stockholm där 10 företag tilldelades Green Cargos nya certifikat ”Bra Miljövalintyg”

När årets ”Hållbar logistik” hölls var det 10 företag som valt att få sina transporters klimatpåverkan granskade och uppfyllt de kriterier som krävs för att erhålla Bra Miljövalintyget.

Svenska Naturskyddsföreningens Bra Miljöval är den enda miljömärkning där kraven utformas helt av en oberoende natur- och miljöorganisation. Bra Miljöval är därför den miljömärkning som ställer tuffast krav och har högst trovärdighet. Bra Miljövalintyget ersätter de tidigare Klimatintygen.

– Det är högt ställda krav på hur mycket icke förnybar energi som får användas samt krav på låga miljö- och hälsoskadliga utsläpp. När transporten är eldriven ställs det även krav på hur elen producerats. I år är vi glada att överlämna intyg till 10 företag, sa Jan Kilström VD Green Cargo.

Mottagare av Green Cargos Bra Miljövalintyg 2016: Bulkcon, CMA-CGM, DB Schenker, Kosan Gas, MacAndrews, Ovako, PostNord, SSAB, Stena Recycling och Trätåg.

Under seminariet delades också utmärkelsen Årets Klimatkomet ut till det företag som utifrån sina förutsättningar gjort stora förbättringar av sin logistiks klimatpåverkan. Årets Klimatkomet tilldelades MacAndrews för en branschunik tåglösning.

På seminariet deltog talare Fredrik Reinfeldt, före detta statsminister, PM Nilsson, politisk skribent på Dagens industri och Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon som gav sina perspektiv kring hur de ser på järnvägens roll i en framtid med hållbara transporter. Seminariet bjöd på intressanta föredrag och diskussioner med beslutsfattare från näringslivet om transporternas verkliga och viktiga del i klimatfrågan och konsekvenserna av resultatet från klimatmötet i Paris.