Bordeaux Metropole köper ytterligare 10 Citadisvagnar

Foto: Alstom

Alstom ska leverera ytterligare 10  Citadis spårvagnar till Bordeaux Metropole till ett sammanlagt belopp av 28 miljoner euro. Vagnarna kompletterar flottan av spårvagnar redan i trafik på en 79 kilometer lång sträcka.

Bordeaux har beställt 115 Citadis sedan år 2000 och äger en av de största spårvagnsflottorna i Frankrike. De nya spårvagnarna kommer att sättas i trafik år 2018. De är identiska med de tidigare levererade och är 44 meter långa och de kan ta mer än 300 passagerare vardera, vilket motsvarar över 3 bussar. Citadis erbjuder optimal reseupplevelse med lågt golv, luftkonditionering, ett videoövervakningssystem med ljud och visuell information. Vagnarna är återvinningsbara till till 98 procent vilket hjälper till att bevara miljön i Bordeaux.

– Denna nya order bekräftar det förtroende som Bordeaux Metropole ger Alstoms Citadisvagnar. Kommer Dessa tio nya tågset kommer att tillverkas i Frankrike och motsvara de höga krav på kvalitet som ställs och med respekt för deadlines, säger Jean-Baptiste Eyméoud, Senior Vice President, Alstom Frankrike i ett pressmeddelande.