Sämre punktlighet för pendeltågen

93 av 100 pendeltåg punktliga. Foto; MTR

I juni var fler än 93 av 100 pendeltåg punktliga, vilket är något lägre än maj månads resultat på dryga 95 av 100. Olyckshändelser och obehöriga i spår var det som främst påverkade punktligheten negativt under juni. För det första halvåret 2019 landar punktligheten på 92,8 procent vilket är en ökning med 4,8 procentenheter jämfört med samma period 2018.

– Punktligheten ser fortsatt stabil ut och vi kan glädjande konstatera att punktligheten blivit nästan fem procentenheter högre jämfört med samma period förra året. Och även om vi har en stabil utveckling kan vi bli bättre. Därför kommer vi fortsatt prioritera arbetet för en punktligare pendeltågstrafik, så att den positiva trenden håller i sig. Sedan några veckor tillbaka testar vi mätutrustning på tåg i trafik, för att upptäcka avvikelser i infrastrukturen innan de leder till fel som påverkar trafiken, säger Henrik Dahlin, vd MTR Pendeltågen.

Varje månad mäts punktligheten i pendeltågstrafiken. För pendeltågen räknas ett tåg som punktligt om det ankommer och avgår inom 3 minuter från utsatt tid.

I juni uppgick pendeltågens punktlighet till 93,4 procent, vilket är det tredje högsta värdet hittills i år, efter april och maj. Punktligheten för första halvåret 2019 ligger på 92,8 procent vilket är en ökning med 4,8 procentenheter jämfört med samma period 2018.