Alstom levererar ytterligare tre tåg till Östgötatrafiken

Östgötatrafiken tar in tre Coradia Nordic-tåg. Foto: Alstom

Alstom har levererat ytterligare tre Coradia Nordic tåg till Östgötatrafiken utöver deras nuvarande flotta på 15 tåg. Tågen är byggda vid Alstoms produktionsanläggning i Salzgitter i Tyskland. Tågen är de sista av denna Coradia Nordic modell som byggs och totalt rullar 280 av dessa tåg i Sverige.

De Coradia Nordic X61 tåg som nu levereras till Östgötatrafiken går i trafik direkt. De består av fyra vagnar, är 74 meter långa, har en kapacitet för upp till 510 passagerare och kommer att köras med en maximal hastighet på 160 km/h. Coradia-tågen kännetecknas av modularitet, säkerhet och prestanda. 98 procent av tågets material är återvinningsbart.

Dessa tre tåg är den sista leveransen av den nuvarande modellen av Coradia Nordic-fordon i Sverige. Sammantaget har 280 Coradia Nordic sålts i Sverige: 18 till Östgötatrafiken, 129 till SLL i Stockholm, 12 till Norrtåg, 99 till Skånetrafiken och 22 till Västtrafik.

Jag är väldigt stolt över att vi ännu en gång framgångsrikt har levererat säkra, pålitliga och moderna tåg. Våra Coradia Nordic rullar i hela landet och de uppskattas mycket av passagerarna för komforten också, säger Björn Asplund, vd för Alstom i Sverige.

Totalt har mer än 3000 regionaltåg sålts i Europa, och de används för närvarande i Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal, Spanien, Sverige och Storbritannien.