WSP tar ramavtal för Norske Tog

Foto: WSP

WSP har tecknat ett ramavtal med Norske tog AS gällande teknisk rådgivning. Ramavtalet är giltigt i upp till åtta år. Innan jul skrevs avtal för det första avropet som gäller projektledningsstöd i form av inköp samt resurs- och leveransplan för optimering och reparationer av fordon. Efter årsskiftet skrevs det andra avropet kring digitalisering av järnvägsfordon och hantering av applikationer på landsidan.

Norske tog AS är ett nystartat bolag som ägs av norska staten och föddes i samband med den nyligen genomförda avregleringen av järnvägssektorn i Norge. Bolaget äger och förvaltar samtliga fordon som ska trafikera den norska järnvägen i de kommande trafikupphandlingarna.

– Ramavtalet är strategiskt viktigt för WSP och ett bevis på styrkan av vårt samarbete i Norden. I Norge är vi starka inom projektledning och i Sverige har vi 200 medarbetare inom strategisk rådgivning varav över 50 med kompetens inom just spårfordon, säger Henric Landell, Head of Technical Advisory på WSP. 

WSP har bred kompetens inom järnvägssektorn som sträcker sig från tidiga analysskeden av regionsutveckling till Asset Management av befintliga system i drift. 

– Våra rådgivare bottnar i sakkunskapen samtidigt som vi kan hantera och leverera helhetslösningar, förklarar Henric.

Ramavtalet innefattar en bred palett av tjänster inom teknisk expertis och projektledning. Det handlar om allt från fordonsstyrning och utrustning för ERTMS till benchmarking och planering. WSP är topprankade i 10 av 24 kategorier.