Stor teknisk uppgradering av Tillbergadepån

Interiör från nya uppgraderade X 2000. Foto: SJ

I snart tre år har Jernhusen, tillsammans med Stadler Sweden, utvecklat depån i Tillberga norr om Västerås. Tillsammans har de utfört en stor teknisk uppgradering av depån för att kunna leverera kapacitet till Öresundstågen och SJ:s X2000-tåg, skriver Jernhusens nyhetsblad Nyhetscentralen.

Uppdragen, med Öresundstågen och X2000, är sammantaget ett av Sveriges största industriprojekt. Bara avtalet med Stadler ligger på drygt en miljard kronor. Sedan har SJ investerat drygt 3,5 miljarder mellan 2014 och 2019 i modernare teknik och ny interiör som ska ta X2000 in i framtiden.

– Det är viktigt för oss att alltid vara lyhörda när det gäller vad våra kunder och medarbetare behöver och vill ha. Därför har vi gjort tusen-tals kundundersökningar, djupintervjuer och samlat erfarenheten från vår egen personal. Nu känner vi att vi har fått en bra bild över vad kunderna efterfrågar och vad som är viktigt för dem i framtiden, säger Crister Fritzson, vd på SJ till tidningen.

260 nya vagnar och 47 tågsätt ska levereras. 100 personer anställs under perioden och 13 000 nya stolar till X2000- tågen ska produceras.