MTR Tech tar tungt underhåll av Transitios Reginaflotta

Transitio i förnyat avtal med MTR Tech. Foto: MTR

MTR Tech har vunnit uppdrag inom tungt underhåll av Transitios Reginaflotta. Uppdraget omfattar underhåll av drygt 130 traktionsmotorer per år. Redan idag ansvarar MTR Tech för underhållet av traktionsmotorerna i Transitios Reginaflotta, ett uppdrag som underhållsbolaget haft i tre år. Efter en ny upphandling har nu MTR Tech återvunnit uppdraget. Avtalet gäller i två år med möjlighet till förlängning i maximalt två år.

Sedan samarbetet med Transitio inleddes, har MTR Tech bland annat utfört en revision av traktionsmotorerna i flottan och tagit fram reservdelar för att kunna göra reparationer av vanliga skador på motorerna.

– Vi är jätteglada att vi fått förtroende att även fortsättningsvis få ansvara för detta underhållsuppdrag för Transitio. Vi vill vara drivande kraft för att vara med och utveckla våra uppdragsgivares fordon genom nya effektiva metoder och processer, säger Erika Enestad, vd för MTR Tech.

MTR Tech arbetar med hela bredden av komponentunderhåll – allt från boggieunderhåll och svetsning till elektronikverkstad. Underhållsbolaget ingår i MTR Nordic Group som ansvarar för trafikdrift och underhåll av tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, Mälartåg samt driver utmanaren MTRX med sina snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm.