SJ ökar trafiken Stockholm-Köpenhamn

SJ skapar timmestrafik Stockholm-Köpenhamn under större delen av dagen. Foto: SJ

Nu ökar SJ trafiken Stockholm-Köpenhamn till 5 snabbtåg per dag i varje riktning och från 12 december ökar trafiken till sju dagliga snabbtåg i varje riktning. SJ ser ett ökat resande Stockholm-Köpenhamn sedan trafiken återupptogs med direkta snabbtåg.

Flera avgångar med direkttågen har redan blivit fullbokade under höstlovet. Utökningen medför att det finns fler avgångar och platser att välja på. Trots den ökande kapaciteten är det viktigt att den som vill resa till eller från Köpenhamn på en speciell avgång under höstlovet bokar sin resa de närmaste dagarna.

– Linjen Stockholm-Köpenhamn är en av de linjer där SJ ser ett kraftig ökat resande efter pandemin. För att hitta biljetter med lägre pris är det bra att boka biljetterna några veckor före sin resa säger Sverre Sletten, affärschef på SJ.

Utöver direkttågen Stockholm-Köpenhamn kan resenärer på snabbtågen Stockholm-Malmö i Skåne enkelt byta till Öresundståg för vidare resa mot Köpenhamn. Efter utökningen  skapar SJs direkttåg och snabbtåg mot Malmö med byte till Öresundståg timmestrafik Stockholm-Köpenhamn under större delen av dagen.