Startar ny tåglinje till Italien

Ny tåglinje för import och export ska binda samman Italien och Sverige. Karta: Collicare

Våren 2023 avgår ColliCare Logistics första direkttåg från terminalen i Cremona i Italien till Skaraborg i Sverige. ColliCare erbjuder en snabb, hållbar och pålitlig lösning som är kostnadseffektiv och miljövänlig.

– Tåget kommer att gå direkt från terminalen i Cremona i Italien till terminalen i Skaraborg, med en av marknadens kortaste transittider på två dagar. Tåget kommer att gå varje vecka med avgång från Cremona på lördag och ankomst till Skaraborg måndag eftermiddag, med möjlighet för vidare leverans ut i Sverige från tisdag och framåt, säger Per Zachrisson, Chief Development Officer Rail på ColliCare.

0142.jpg

Per Zachrisson, Chief Development Officer Rail,ColliCare Group. Foto: ColliCare

– Vi väljer att satsa på detta för att kunna erbjuda godstransporter mellan Italien och Sverige till bästa pris och med kortast möjliga ledtid. Detta är också det mest miljöanpassade sättet att frakta godset på.

– Det är strategiskt viktigt för oss att ha miljöfokus, och det här tåget är ytterligare ett steg i det arbetet, fortsätter Zachrisson. Vi har redan ett etablerat tåg sedan 2017 som går fullastat varje vecka från terminalen i Parma till Rolvsøy i Norge med god framgång.

Ökade satsningar på miljövänlig godsfrakt är ett val som ligger i tiden. ColliCare, med anställda som har över 20 års erfarenhet av internationell järnvägstrafik, har stora förhoppningar på att denna stora investering  i att erbjuda nya alternativa och mer miljövänliga lösningar kommer bli en framgång.

– ColliCare har under åren visat prov på en typ av flexibilitet och anpassning som passar Jula´s ständiga utveckling av godsförsörjning till våra butiker.Den här nya satsningen på en tåglösning mellan Italien och Sverige stärker ytterligare vårt långvariga partnerskap med fokus på mer hållbara transportlösningar, säger Lennart Karlsson VD Jula Logistics, och Pietro Montebovi Freight Manager, Jula Logistics.