Nu öppnar SJs lounger i Stockholm, Göteborg och Malmö

Tillgång till SJ Lounge har man som SJ Prio-medlem, reser med SJs årskort eller i 1 klass. Foto: SJ

Nu står dörrarna öppna till SJs lounger i Stockholm, Göteborg och Malmö. Sedan tidigare har loungen i Göteborg fått ett nytt utseende och under sommaren har loungerna i Malmö och Stockholm byggts om och renoverats. SJ är stolta över att få välkomna tillbaka resenärerna till nya och fräscha lounger som har hämtat inspiration från det nya X2000-tåget.

– Genom våra lounger erbjuder vi en lugn stund före eller efter en resa och det skapar ett tydligt mervärde för våra kunder. Under renoveringsperioden har våra kunder saknat loungerna, därför är vi både glada och stolta över att kunna välkomna tillbaka våra SJ Prio-medlemmar på svart nivå, 1-klassresenärer och årskortsinnehavare till riktigt fina lokaler, säger Lollo Mårdbrant, konceptansvarig för SJ Lounge.

Under hösten börjar SJs nya X2000-tåg att rulla på sträckan Stockholm-Göteborg. SJs lounger tar avstamp i samma form- och färgspråk som de nya tågen med färg- och materialval hämtade från naturen. I loungerna har SJ lagt vikt vid att ur ett miljöperspektiv återanvända möbler och inredning. Till exempel har soffor och fåtöljer fått ny klädsel, borden lackats och stolarna fått nya sitsar. Den som besöker SJs lounger ska hitta en lugn och avskild miljö där man känner sig som hemma, kan jobba eller vila och samtidigt kunna ta något att äta och dricka.

I samband med renoveringen har SJ lyssnat på kunderna och passat på att installera telefonrum i samtliga tre lounger samt en digital inpassering, vilket varit mycket efterfrågat. SJs lounger finns på Stockholms centralstation, Göteborgs centralstation och Malmös centralstation.