SJsläpper vinterns biljetter

Nu öppnar SJ bokningen för jul- och sportlovsresor. Foto: SJ

Många svenskar planerar nu för vinterns tågresor och nu öppnar SJ bokningen för jul- och sportlovsresor med SJs dag- och nattåg. Biljettsläppet omfattar stora reseperioder som jul, nyår och sportlovet.

– Vi ser en ökande försäljning sedan restriktionen om att bara boka 50 procent av platserna släpptes. Vår förhoppning är att biljettsläppet ska förstärka den trenden och få fler att välja tåget för sin resor i vinter, säger Mats Almgren, direktör kommersiell trafik på SJ AB.

Reseperiodens start i december sammanfaller med att den nya tidtabellen för 2022 börjar gälla och SJ har flera nyheter i sitt utbud. Bland annat får Borås och Trollhättan nya direkttåg till Stockholm och trafiken mellan Linköping-Stockholm-Gävle utökas. Den populära tågtrafiken till Jämtland förstärks och SJ sätter in en ny daglig avgång i båda riktningarna. Dessutom förlängs alla intercitytåg till ännu en populär skidort: Duved, stationen efter Åre.

Direkttågen Stockholm-Köpenhamn, som SJ nyligen återstartade är bokningsbara under hela perioden. Tidtabellen kommer dessutom att utökas med fler direkttåg under perioden.

– Traditionellt är detta en period då många reser med SJ så vi rekommenderar att man bokar sina biljetter i god tid. Det är en bra idé att bli SJ Prio-medlem, då man får förhandsinformation om biljettsläpp och liknande erbjudanden regelbundet, säger Mats Almgren.