Nattåget återvänder till Bergenbanan

Nattåget är ett bekvämt resesätt som resenärer kommer gärna tillbaka till. Foto: Vy

Korona har lett till förändringar i det norska tågutbudet. Allt eftersom samhället gradvis kan öppnas igen anpassar Vy sitt erbjudande på Bergensbanan. Nu återvänder därför nattåget på helgerna. 

– Som ett resultat av Covid-19 och mycket färre passagerare har vi sedan nyår kört med färre avgångar på Bergensbanan. Nu när våren kommer, fler människor vaccineras och samhället öppnas gradvis igen, förbereder vi oss också för att fler ska ta tåget igen, säger Yvonne Torgersen Hetlevik, chef för Vy tog Vest.

– Nu sätter vi in ​​nattågen när det är mest trafik. Det betyder att man kan ta nattåget mellan Bergen och Oslo på torsdagar, fredagar ​​och söndagar. Nattåget är ett säkert, bekvämt och miljövänligt resesätt som vi vet att resenärer kommer gärna tillbaka till, säger Yvonne.

– Vi upplever att våra resenärer förstår att vi måste anpassa vårt erbjudande baserat på det faktum att det fortfarande finns strikta restriktioner för resor och därför mycket färre passagerare än normalt på Bergensbanan. Samtidigt är vi glada över att vi kan öka vårt erbjudande fram emot sommaren, säger Yvonne Torgersen Hetlevik.