SJ lanserar nytt tågluffarkort

Till sommaren släpper SJ ett efterlängtat tågluffarkort. Foto: SJ

Ett nytt tågluffarkort från SJ gör det enklare att semestra klimatsmart och upptäcka mer av Sverige i sommar. Tågluffarkortet gäller för obegränsat resande under sju, femton eller trettio dagar.

Intresset för klimatsmarta resor har ökat rejält de senaste åren och allt fler svenskar föredrar numera att semestra på hemmaplan. Ett bra exempel på den miljömedvetna semestertrenden är det ökade intresset för att tågluffa. Nu möjliggör SJ för fler att uppleva svenska guldkorn och i maj släpps ett tågluffarkort som kan användas för resor på alla de sträckor inom Sverige där SJ och Tåg i Bergslagen trafikerar. Nytt för i år är att man kan välja tre olika alternativ för sin tågluff: 7, 15 eller 30 dagar.

– Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver. Vi lanserar nu tre prisvärda kort för alla som är sugna på att få sig en rejäl dos av Sverige i sommar, säger Lava Mahmod, ansvarig för tågluffarkortet på SJ.

Med SJs nya tågluffarkort blir stora delar av Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder, mer tillgängligt för alla. Korten är kraftigt rabatterade jämfört med att köpa enkelbiljetter och studenter och pensionärer reser billigast av alla. Kortet är personligt och gäller för resor i 2 klass på dagtåg samt i 2 klass sittplats på nattågen.