Österrike: ÖBB startar ny säsongsbunden nattågförbindelse till Split

Den nya generationens österrikiska nattåg består av två sittvagnar, tre vagnar med soffor och två sovvagnar. Sovvagnarnas design erbjuder enligt ÖBB, en bekväm, delad reseupplevelse med en egen toalett med dusch. Foto: ÖBB

Österrikiska tågoperatören ÖBB utökar sitt erbjudande och startar den 18 juni 2021 en ny säsongsbunden nattågförbindelse från Wien och Graz till Split.

I framtiden kommer passagerarna att kunna resa till den kroatiska kusten över natten på ett klimatvänligt och bekvämt sätt och till och med ha ”sin bil eller motorcykel i bagaget.”

Det nya nattåget är planerat att köra två gånger i veckan på rutten Bratislava - Wien - Graz - Split från mitten av juni till mitten av september. Rutten bedrivs som EuroNight 1253/1252 i samarbete med Slovakiska järnvägarna (ZSSK).

Klimatvänligt och billigt till den kroatiska kusten

Den långa körningen till semestermålet med familj eller vänner kan i framtiden ersättas med en klimatvänlig och trevlig tågresa.

Transport av bilar och motorcyklar med tåg är möjlig från Wien till Split och även från Bratislava till Split och tillbaka.

Biljetter till nattåget är tillgängliga från 29,90 euro i en sittvagn och från 69,90 euro per person och riktning i en bekväm sovvagn.

Dessa kan nu bokas online i ÖBB-biljettbutiken på tickets.oebb.at, i ÖBB-appen i ÖBB-resecentren och från ÖBB: s kundtjänst på +43 5 17 17.

Paketavtal med ÖBB Rail Tours

Järnvägsresearrangören ÖBB Rail Tours erbjuder också semesterpaket för det nya nattåget.

Till exempel har kunderna möjlighet att boka en paketresa inklusive tågresa Wien - Split - Wien med platsreservation och en veckas vistelse i Porta Adriatica-lägenhet i centrala Split. Erbjudandet är tillgängligt från 331 euro per person utan måltider.

Tidtabellinformation

EN1253: Bratislava 15.51 - Wien 18.01 - Graz 21.01 - Split 9.50

(Nätter tisdag/onsdag och fredag ​​/ lördag, går från 18.6. Till 10.9.)

EN1252: Split 16.48 - Graz 5.29 - Wien 8.58 - Bratislava 10.49

(Onsdag/torsdag och lördag/söndagskvällar, pågår från 19 juni till 11 september)

Källa: Pressmeddelande ÖBB