Portugal: Första containern som transporteras med Medway anlände från Kina till Bobadela

Transporten av 11,7 ton utrustning från Kina till Portugal anlände till landet med Magalhães-tåget. Foto: Medway

Den portugisiska logistikleverantören och dess järnvägsföretag Medway slutförde den första transporten med tåg av en container från Kina till Portugal i början av februari, efter en resa genom nio länder på två kontinenter.

Tåget körde under resan på räls med fyra olika spårvidder.

 - Vi är mycket stolta över att ha uppnått denna oöverträffade prestation med våra partners och internationella kunder. Under året som markerar det europeiska året för järnvägstransporter är slutförandet av denna tjänst ett tydligt bevis på järnvägstransporternas konkurrenskraft och ett viktigt bidrag när det gäller att uppnå målen för koldioxidminskning. Dessutom betonar denna transport utvidgningen av vårt erbjudande på den iberiska halvön, förklarade Carlos Vasconcelos, administratör för MEDWAY vid samtal med media.

Transporten av 11,7 ton utrustning från Kina till Portugal anlände till landet med Magalhães-tåget, som introducerades av MEDWAY 2020 och som normalt förbinder Madrid med Portugal (Lissabon, Setúbal, Sines, Entroncamento och Leixões).

MEDWAY främjar, enligt Carlos Vasconcelos, en långvarig exporttillväxt, producerad av den inhemska industrin, genom hamnarna, antingen på särskilda tåg eller som en del av komplexa logistikkedjor för järnvägstransporter av stora godsvolymer, såsom containrar eller växelflak, bulk, gjuteriprodukter, byggmaterial, skogsprodukter eller bilar.

 

Företagets egen flotta har byggts för att transportera olika typer av varor, vilket garanterar heltäckande inhemsk och internationell verksamhet.