GATX tar över Trifleet

GATX Corporation (NYSE: GMT) är ett utrustningsfinansieringsföretag baserat i Chicago, Illinois. GATX grundades 1898 och består av leasing av järnvägsvagnar i Nordamerika och Europa. Foto: GATX

GATX tillkännagav nyligen förvärvet av Trifleet Leasing Holding B.V, som är det fjärde största uthyrningsföretaget för tankcontainrar världen över.

Trifleet, som har sitt huvudkontor i Nederländerna, har filialer över hela världen. Trifleet äger och förvaltar en flotta med över 18 000 tankcontainrar som hyrs ut till ett stort antal kunder inom kemisk industri och tankcontaineroperatörer.

Trifleet hyr ut vanliga tankcontainrar med en storlek på 14 500 till 26 000 liter, inklusive specialtankbehållare som kyltankar, växellådor, stora tankar, tankar med olika inre beläggningar och elektriskt uppvärmda tankar samt kryogena tankcontainrar.

 Förutom den globala uthyrningen av tankcontainrar, erbjuder Trifleet även relaterade tjänster, såsom hantering av service och teknisk support.

 Trifleet kompletterar nu GATXs befintliga godshyrningsverksamhet och delar en liknande filosofi, som går ut på att företaget strävar efter högsta nivå av säkerhet, kvalitet och kundservice.

 - Vi samarbetar redan med våra nya kollegor från Trifleet för att erbjuda våra europeiska kunder gemensamma tankcontainer- och tankvagnerbjudanden, berättade Johann Feindert, VD för GATX Rail Europe för media.

- Jag är mycket nöjd med den här nya affärsplattformen och är övertygad om att vår kombinerade portfölj av tankcontainrar och godsvagnar kommer att utöka befintliga kundrelationer och vinna nya kunder", sade Johann Feindert.