RegioJet kör nattåg igen till Kroatien och Ungern

RegioJet-tåg på stationen i Wien. Foto: RegioJet

Europeiska tågoperatörer tror på framtiden. RegioJet kommer att köra nattåg till Kroatien igen i sommar. Tågen ansluter Prag, Bratislava eller Budapest med Rijeka, Split och även Zagreb.

RegioJet, det ledande privata persontransportföretaget i Centraleuropa, kommer att använda sina nattåg till Kroatien. Det första tåget ska avgå fredagen den 28 maj och kör sedan längs en ny linje: Prag - Brno - Bratislava - Budapest - Zagreb - Rijeka / Split.

Anslutande bussar från Rijeka, Split och Gračac kommer att betjäna alla semestermål på den kroatiska Adriatiska kusten - från Istrien till Dubrovnik. Dessutom kommer bussar att ansluta semesterorterna Kotor i Montenegro och Neum i Bosnien och Hercegovina.

RegioJet börjar sälja biljetter i februari; priserna börjar på samma nivå som förra året 22 euro för en enda resa i en sittande bil och 30 euro för en biljett i en sovvagn. Priserna inkluderar hela ombordtjänsten, sittplatser och sängbokningar.

Radim Jančura, ägaren av RegioJet kommenterar: "Vi är tillbaka med våra sommartåg till Kroatien. Vi ser ljuset i slutet av tunneln och vi ser också fram emot att transportera över hundratusen passagerare på våra kroatiska tåg i år. I år kan vi starta alla förberedelser mycket tidigare och vi tror att planering av sommarlovet också kommer att bli lättare för våra kunder.

Tågförbindelserna kommer att ha en liknande tidtabell som förra året med avgång på eftermiddagen runt kl. 17 från Prag och sedan på kvällen från Brno och Bratislava och runt midnatt från Budapest.

Ankomst till Zagreb och Rijeka kommer att ske på morgonen nästa dag, ankomst till Split tidigt på eftermiddagen. I motsatt riktning avgår tåg från Split på eftermiddagen och Rijeka och Zagreb på kvällen och anländer till Budapest, Bratislava, Brno och Prag nästa morgon.

Det första tåget avgår den 28 maj och i maj, juni och september går tågen tre gånger i veckan, med avgångar från Prag på fredagar, söndagar och tisdagar och från Kroatien på lördagar, måndagar och onsdagar. Varje dag i juli och augusti i körs tåg i vardera riktning.

Ett tågset består av sovvagnar och vagnar med sittplatser. På grund av den nya rutten kommer RegioJet också att erbjuda en helt ny direktförbindelse från Prag och andra städer till Zagreb samt från Budapest till Kroatien eller Bratislava.

RegioJet-service, som kommer att finnas tillgänglig på tåget, innehåller gratis frukost, internetanslutning, möjlighet att boka en hel kabin för fyra personer till priset av tre, cykeltransport och andra tjänster som RegioJet  erbjöd  på sina tåg under tidigare år till Kroatien.