SJ förenklar resor mellan Karlstad och Göteborg

Samtliga typer av biljetter från Västtrafik och Värmlandstrafiken blir giltiga på regionaltåget mellan Göteborg och Karlstad. Foto: SJ

Nu blir samtliga typer av biljetter från Västtrafik och Värmlandstrafiken giltiga på regionaltåget mellan Göteborg och Karlstad som körs av SJ. Samtidigt förlängs en avgång till och från Kristinehamn så att en ny direktförbindelse, Kristinehamn-Göteborg, skapas.

Utöver SJs biljetter blir nu samtliga typer av biljetter från Västtrafik och Värmlandstrafik giltiga för resor inom det län där biljetten är köpt. Tidigare har bara periodkorten varit giltiga, men nu kommer det gå att resa även på enkelbiljetter på regionaltågen mellan Göteborg och Karlstad.

– Det är viktigt att det blir enklare för fler att välja tåget. Ett sätt att åstadkomma det är att göra så många typer av biljetter som möjligt giltiga. Nu har vi lyckats ta ett stort steg i den riktningen. Det känns tillfredsställande säger, Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

För Västtrafiks kunder betyder det att samtliga Västrafiks biljetter gäller på såväl Västtågen som på regionaltåget mellan Göteborg och Karlstad som körs av SJ.