Uraltransmaš levererar spårvagnen 71-415 med lågt golv till ryska Nižnij Tagil

Spårvagn 71-415 uppfyller helt kraven i det nationella programmet "barriärfri miljö". Foto:Uraltransmaš

Uraltransmaš, ett företag från Uralvagonzavod Group, tillkännagav nyligen leveransen av de första fyraxliga höghastighetsspårvagnarna 71-415 till staden Nižnij Tagil i östra Ryssland.

- Som en del av kontraktet levererade vi initialt tre vagnar. Företagets serviceavdelningsspecialister kommer att göra idrifttagnings- och justeringsarbeten, förbereda vagnarna för passagerarresor på stadslinjen och utbilda depåns drift- och underhållspersonal. Vagnmodellen lyckades genomföra framgångsrika testkörningar i Ekaterinburg och Čelyabinsk och fick bra feedback från passagerare och anställda i de operativa organisationerna. Spårvagnen 71-415 är modern, säker och bekväm, , säger Aleksej Serkov, kommersiell chef för Uraltransmaš.

71-415-modellen är en fyraxlig vagn med lågt golv. Det låga golvet i hela kabinen är en av de viktigaste fördelarna för passagerarna, eftersom det gör, enligt tillverkaren, ombordstigning och avstigning mycket  smidig och snabbare och inte skapar onödiga hinder, särskilt för personer med nedsatt rörlighet.

Den nya ryska spårvagnen kräver inte renovering av befintliga spårvagnslinjer och depåer som kommer att användas i städer. Designens egenart förbättrar åtkomst för underhåll och service. Avtagbara delar på fordonets främre och bakre paneler ger enkel åtkomst till utrustning under underhåll och snabbt byte av delar i händelse av en olycka.