Projektet Fornebubanen startar med massatransporter

Fornebubanen är en stor investering i kollektivtrafik i Stor-Oslo. Bild: Oslo stad
Fornebubanen är en ny T-banesträckning, som skall gå från centrala Oslo till Fornebu. Bild: Oslo stad
Fornebubanen är det största T-baneprojektet sedan bygget av Oslos tunnelbana. Bild: Oslo stad

Skanska har tilldelat Gunnar Knutsen ett kontrakt på 90 miljoner norska kronor för masstransport på det prestigefyllda projektet Fornebubanen. Uppdraget inkluderar transport och bortskaffande av massor. Arbetet startar per omgående och är planerat att vara klart i december 2023.  Massorna som ska transporteras och deponeras är både lösa massor och bergmassor, och mängden är cirka 200 000 kubikmeter lösa massor och 450 000 kubikmeter bergmassor.

– Vi tackar Skanska för förtroendet genom att tilldela oss uppdraget. Våra skickliga medarbetare ser fram emot att starta och vi är glada över att detta kommer att garantera arbete för många under de kommande åren, säger Frank Vestveit, chef för Gunnar Knutsen.

– Fornebubanen är en stor investering i kollektivtrafik i Stor-Oslo och är ett betydande uppsving i utvecklingen av morgondagens hållbara infrastruktur, säger Øystein Eide-Fredriksen, chef för miljöavdelningen för NRC Group i Norge, som inkluderar Gunnar Knutsen.

– Vi uppskattar det förtroende vi har fått och ser fram emot att starta uppdraget, avslutar Eide-Fredriksen. Flera kontrakt på projektet -Kontraktet som Gunnar Knutsen nu har fått är det andra, större kontraktet NRC Group Norge har fått på Fornebubanen, säger Arild Moe, vd för NRC Group Norge.