Snälltåget startar reguljär nattågstrafik till Berlin

Startar första nattåget som kör regelbundet mellan Sverige och Tyskland sedan 1990-talet. Foto: Snälltåget

Nu startar biljettförsäljningen för Snälltågets stora satsning på nattågstrafik mellan Sverige, Danmark och Tyskland 2021. Snälltågets nya linje Stockholm - Malmö - Köpenhamn - Hamburg - Berlin blir det första nattåget som kör regelbundet mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 1990-talet.

I juni, juli och augusti avgår det dagligen mellan Köpenhamn och de tyska städerna Hamburg och Berlin. I april, maj och september avgår två gånger i veckan. Tåget stannar i Høje Taastrup utanför Köpenhamn och i Hamburg.

– Det här är första gången som nattåg kör regelbundet från Sverige till Tyskland via Danmark sedan 90-talet. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett sådant hållbart alternativ till resenärer. Vi har kört nattåg till Berlin sedan 2012 och tror på dess potential trots Coronakrisen. Därför investerar vi i fler avgångar och en helt ny rutt, säger Carl Adam Holmberg, ledare för Snälltåget.

Nattåget erbjuder sittplatser i stora kupéer och en kupé för 1-6 personer, där passagerare kan umgås på kvällen och sedan konvertera sittplatserna till sängar på natten. Vagnarna är utrustade med luftkonditionering och USB-kontakter.